Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Taxiresan slutade med misshandel

De båda männen tyckte att taxiföraren slog på taxametern för tidigt. När chauffören efter meningsskiljaktigheter bad dem stiga ur bilen fick han motta flera slag.

Annons

Det var vid tiden för Lucia för två år sedan som ett kompisgäng hade förfest strax utanför centrala Östersund. När det var dags att åka vidare ner på stan ringde vännerna efter en taxi.

Taxibilen anlände till den aktuella adressen och chauffören slog på taxametern.

Men eftersom alla som skulle åka med inte kommit ut från festlokalen tyckte två män i sällskapet, nu 24 respektive 23 år gamla, att han borde slå av den igen.

När chauffören vidhöll att han skulle ha den påslagen, utbröt en hätsk diskussion och chauffören bad alla att kliva ur bilen.

Men i stället för att stiga ur slog de båda männen chauffören på både kroppen och i huvudet.

Under den efterföljande rättegången berättade chauffören att han blev öm och att delar av kroppen svullnade efter misshandeln.

Han berättade också att han efter händelsen helst inte vill jobba natt eftersom han då upplever obehag. Nu döms de båda gärningsmännen till samhällstjänst på 50 timmar för misshandel.

Om fängelse i stället valts hade straffet blivit en månad långt. Dessutom ska männen betala 6 000 kronor i skadestånd till taxichauffören.

Annons