Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Systembolaget slår försäljningsrekord

I ena änden är lågkonjunkturen på väg att slå igenom i Jämtland med full kraft och i andra änden flödar spriten.

Annons
Systembolagets försäljning i Jämtland till och med oktober i år visar uppgångar över hela linjen, utom vad gäller sprit där försäljningen minskar med 2, 5 procent.
Vinförsäljningen har gått upp med 2, 4 procent under perioden till 2 569 000 liter. Starkölsförsäljningen ökar med 2,9 procent till 4442000 liter.
Cider och blanddrycker svarar för den procentuellt största ökningen med 3, 5 procent men antalet litrar är lägre och ligger på 379 000 liter efter ökningen. Det samlade alkoholintaget i Jämtland under januari– oktober landar på 7829000 liter.
Siffrorna för enbart oktober månad visar ännu högre siffror jämfört med motsvarande månad förra året.
– Finanskrisen tycks än så länge inte ha påverkat Systembolagets försäljning. Ökningstendensen i oktober är ungefär densamma som tidigare i år, säger Systembolagets vd Anitra Steen i ett pressmeddelande.
I samma skede som de nya siffrorna över alkoholkonsumtionen presenterades kom i går Norrlandsfondens konjunkturprognos för Jämtland.
– Både orderingången från export- och hemmamarknad samt produktionen har tvärnitat i Östersund, säger Lars-Olov Söderström, vd för Norrlandsfonden.
Han konstaterar att Jämtland ligger sämst till av Norrlandslänen och att det handlar om en rejäl nedgång för länet.

Mer läsning

Annons