Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundqvist fortsätter reträtten från börsen

Maths O Sundqvist fortsätter utförsäljningen av sina stora aktieinnehav. I går blev det klart att miljontals aktier i tre bolag har sålts, i spåren av finanskrisen och raset på börsen.

Annons
Finansmannen Maths O Sundqvists bolag Skrindan har sålt hela sitt innehav i badrumsbolaget Svedbergs enligt ett flaggningsmeddelande.
Hur stort innehavet var framgår inte. Sundqvist tillhörde bolagets fem största ägare.
Samtidigt har hans bolag Styttingen sålt hela innehavet i Wihlborgs som är ett fastighetsbolag med fokus på kommersiella fastigheter i Öresundsregionen. Det gäller 4,5 miljoner aktier, skriver ekonomi- sajten E24.
Också bolaget Landå, som kontrolleras av Sundqvist, har sålt 4 miljoner aktier i gummibolaget Hexpol, enligt TT.
Ekonomisajten E24 har gjort en genomgång av Sundqvists aktieaffärer. Totalt summeras de senaste dagarnas kända försäljningar till drygt 625 miljoner kronor.
I samtliga fall har det varit Carnegie som stått som säljare av aktierna, uppger E24.
I samband med delårsrapporten den 24 oktober gjorde Carnegie en reservering på 1 miljard kronor i befarade kreditförluster mot en enskild kund, som flera källor pekar ut som Maths O Sundqvist.
Om det enbart är Carnegies fordringar - på grund av stora lån till Sundqvist - som täcks av de senaste dagarnas aktieförsäljningar är oklart.
I utbyte mot avyttringen av stora delar av Sundqvists aktieportfölj har han fått in närmare 3 miljarder kronor under sommarmånaderna, skriver Dagens Industri.
Dagsvärdet på vad som är kvar av Maths O Sundqvists börsportfölj pendlar runt 2 miljarder kronor, enligt de senast tillgängiga uppgifterna från SIS ägarservice.
Där ingår innehav i fastighetsbolaget Fabege, Industrivärden och SCA.

Mer läsning

Annons