Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strålande dag lockade tusentals

/

Förutsättningarna kunde knappast ha varit bättre. Det fina vädret bidrog starkt till att locka hundratals, kanske tusentals, människor till Medvindens invigning i dag.

Annons

Drygt 10 minusgrader, blå himmel, strålande sol och gnistrande snö. Årets invigning av skridskobanan Medvinden på Storsjön kan inte kallas något annat än en stor succé. Horder av människor sökte sig till banan och de längdskidspår som finns i anslutning. Men långt ifrån alla valde att färdas på skidor eller skridskor. En del sparkade medan andra cyklade. Flera åkte pulka och snöskoter. Många valde förstås också att gå.
Pepita Corredoira och Arne Gerdner från Frösön hade valt skidor som färdmedel på turen till Kungsgårdsviken.
– Vi gick ner till isen från Valla där vi bor. Det är underbart härligt att vara ute en sådan här dag, var deras spontana reaktion.
Pepita Corredoira åker skidor nästan varje dag under vinterhalvåret. Många gånger blir det ÖSK eller Spikbodarna men det blir ett stort antal turer på isen varje vinter också.
– Det här är det allra bästa som Sverige har. Det är livskvalitet, konstaterade hon innan hon skidade vidare för att dricka te och äta hembakade kanelbullar tillsammans med Arne i Kungsgårdsviken.

Mer läsning

Annons