Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storsjöbadet kan bli privatdrivet nästa år

Storsjöbadet kan tas över av ett privat badhusföretag från och med årsskiftet. I går gick startskottet för upphandlingen kring vem som ska få driva badet de närmaste åren.

Annons

Sedan 2003 är det kommunens tekniska förvaltning som sköter verksamheten på Storsjöbadet. Men från och med i går så är det fritt fram att lägga anbud för att få driva badet fram till sommaren 2013.

– Vi upphandlar driften för att få bästa möjliga service för minsta pengar, säger Karin Thomasson (MP) som är ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Östersunds kommun.

Hon berättar att det i upphandlingen ställs hårda krav på vem som ska få ta över och räknar bara med tre fyra intressanta anbud.

– Jag tror nog att tekniska förvaltningen kommer att lägga ett anbud och sedan några av de här stora badhusspecialisterna som finns.

Karin Thomasson anser att det är bra att verksamheten vid Storsjöbadet upphandlas och hoppas att det ska leda till en bättre kvalitet och ett mer attraktivt badhus.

– Det kan ju vara så att privata entreprenörer som är specialiserade på just bad har en annan kunskap för att driva sådan här verksamhet. För tekniska förvaltningens del så gäller det att bli bättre på det som man tidigare inte varit så bra på. Att man som arbetsgivare måste bli lite proffsigare helt enkelt. Det är inte bara ett kommunalt bad utan ett ställe som ska locka nya besökare. En upphandling innebär att alla måste pressa sig, säger hon.

Storsjöbadet kan bli en riktig kassako för den som får driften. År 2009 har man en målsättning att nå upp till 220 000 besökare.

– Den som får driften kan ju gå med en jättevinst om de lyckas dra mycket folk, säger Karin Thomasson.

Hon tillägger dock att entrépriserna ska bestämmas av kommunen även i fortsättningen.

Mer läsning

Annons