Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor artistparad på Stortorget när priserna ska delas ut

/
  • ”Nu fyller vi Stortorget med sång, musik och mycket folk”, säger Robert Falk som är ansvarig för lördagens julkonsert. Foto: Mattias Moberg

Om det inte varit nåt hålligång på Stortorget sen Yran i somras så blir det det nu på lördag. Robert Falk basar för artistuppbådet under Julkonserten som omramar skid- skyttarnas pris- ceremoni.

Annons

Vinterkväll är överrubriken på lördagens evenemang på vårt nya Stortorg, som då inte ska lysa guldgult från den omstridda stenbeläggningen utan snarare silvervitt från snön som äntligen kommit och som alla hoppas ska ligga kvar över helgen.

Det är Östersunds kommun i samarbete med näringslivet i staden som gett Robert Falk i uppdrag att utforma en julkonsert med Jämtlands artistelit.

– Man kan säga att evenemanget utgör start för Vinterstadssäsongen samtidigt som det ger extra glans åt skidskyttepremiären, säger Robert Falk.

Att tänka lokalt när det gäller artisterna tycker han varit en självklarhet.

– Visst kunde man ha satsat på namnkunniga artister utifrån, men de kommer ju hit ändå. Nu kändes det viktigare att visa upp våra egna.

Kvällens kvinnliga primadonna är i allra högsta grad Robert Falks egen, nämligen hans egen hustru Lena Ljung-Falk.

Hon får sällskap av den likaledes skönsjungande trion Las Divas – Anna Brandt, Angelika Lindahl och Camilla Karlsson – som ackompanjeras av Anna Lundström på piano och Katarina Åhlén på cello.

– De håller på att repetera in årets julprogram, så det blir med all säkerhet en och annan julsång från det hållet, säger Robert Falk.

Någon riktigt känd och mäktig julsångsklassiker lär också komma från tenoren Hans Qvarfell.

Han bjuder dessutom på moderna, rockiga tongångar tillsammans med polarna Kingen och Micke Mojo.

Jämtlands lucia, Östersunds Motettkör och dansare från Dance Hall medverkar också i den timslånga konserten som börjar på Stortorget klockan 18 – i lagom tid för att både publiken på skidskidskyttestadion och besökarna på Jamtlis julmarknad ska hinna ta sig dit.

I fjol hölls prisceremonin på rådhustrappan. Då kom det dryga 2000 personer. I år hoppas Robert Falk på en publiksiffra på uppåt det dubbla.

Och har folk inte känt julstämning förut så kommer det garanterat att göra det då, lovar han.

Mer läsning

Annons