Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Statoil stänger macken i Mjälle

/
  • Christer Åsell tycker att Statoils beslut att stänga hans bensinstation i Mjälle är felaktigt. In i det sista hoppades han kunna ta över lokalerna där hans pappa startade bensinmacken på 60-talet. Men bensinjätten ville inte sälja fastigheten. Macken stänger på onsdag och i helgen började utförsäljningen.
  • Christer Åsell tycker att Statoils beslut att stänga hans bensinstation i Mjälle är felaktigt. In i det sista hoppades han kunna ta över lokalerna där hans pappa startade bensinmacken på 60-talet. Men bensinjätten ville inte sälja fastigheten. Macken stänger på onsdag och i helgen började utförsäljningen.
  • Statoil vid Mjälle stänger den sista september. I helgen var det utförsäljning av varorna och köerna fyllde hela butiken. Men många stamkunder har reagerat starkt på stängningen.Foto: Håkan Luthman
  • Lennart Eriksson från Valla hör till stamkunderna och tycker det är tråkigt att hans ”hemmamack” ska stänga för gott.Foto: Håkan Luthman

Statoilmacken i Mjälle på Frösön läggs ner den sista september. I helgen var det utförsäljning på varorna och ägaren Christer Åsell säger att det kommer att bli tungt nästa vecka.

Annons

Bensinjätten Statoil har tagit fram ett utvecklingsprogram för koncernen där företaget bland annat sett över vilka bensinstationer som ska finnas kvar. Enligt Statoil så räcker det med en station med butik på Frösön. Det innebär att macken i Mjälle måste stänga sin butiksdel och att den på Frösövägen blir ensam kvar.

Ägaren till Statoil Mjälle, Christer Åsell, är kritisk till bensinbolagets beslut och berättar att han fått mycket stöd från sina kunder.

– Alla som jag pratar med tycker att det här är förkastligt. Kunderna kan inte förstå hur Statoil resonerar när det tar bort en mack som ligger efter en större väg, nära flygplatsen och i ett expansivt område.

Christer Åsell säger att macken i Mjälle har sålt mer bensin än den på Frösövägen och att omsättningen på butiksvaror har varit ungefär lika. Ändå väljer Statoil att stänga macken i Mjälle. Han berättar att flera kunder har varit så upprörda att de ringt till Statoil centralt och klagat på beslutet.

– Jag har fått höra från Statoil att det här har varit den station där man mött störst motstånd när man ska lägga ner.

På onsdag har macken öppet för sista gången och i lördags startade utförsäljningen. Ett stort antal människor dök upp för att handla till halva priset. En av stamkunderna, Lennart Eriksson, var på plats men valde att inte gå in i trängseln. Han frågade i förbifarten om det fanns någon motorolja kvar.

– Jag höll på och mekade där hemma och chansade på att det skulle finnas någon olja. Men den var slut, konstaterar han.

Lennart Eriksson bor i Valla och tycker att det är jättesynd att macken ska stänga.

– Det har varit det här stället man åkt till om man behövt något. Nu kommer det väl att bli så att man handlar inne i stan när man åker förbi där, säger han och tror inte att han kommer att ta omvägen förbi Statoil på Frösövägen särskilt ofta.

Trots den dystra anledningen till utförsäljningen så är Christer Åsell ändå på hyggligt humör. Men det kommer att bli jobbigt framöver.

– Det är lite dubbla känslor nu. Jag har haft dagar som varit jobbigare än den här men på onsdag torsdag nästa vecka då kommer det att bli tungt, säger han.

 

Mer läsning

Annons