Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Speeddejting för företagare ett sätt att lyfta affärsmötet till en hög idrottslig nivå

/
  • Tomas Lind från Umeå är den som sysslar med företagskoppleriet genom sitt företag Company Matchmaking.
Foto: Håkan Luthman
  • Berit Westlin, Företagarna i Stockholm tillsammans med Sara Grinde, vd Jämtlands flyg och Åsa Bergström-Schahine, Företagarna Jämtland-HärjedalenFoto: Håkan Luthman

Speeddejting för företagare visade sig vara ett lönande grepp. I går dejtade 64 företagare på skidskyttestadion i Östersund, totalt handlade det om 400–500 möten.

Annons

Men vem som fick ihop det med vem, gick det inte att få reda på. Då hänvisas lite kryptiskt till affärshemligheter.

Tomas Lind från Umeå är ”pappa” till företaget Company Matchmaking ett företag som han startade 2006.

Innan företagen går till sin snabbdejt har de fått skriva ihop en kontaktannons på webben. Där har de också fått veta vilka de övriga deltagarna är och de har kunnat markera vilka de vill träffa och varför.

När det sedan är dags för dagen D, som i dejting, får de träffa varandra i 25 minuter och Tomas Lind menar att de under den tiden hinner ta reda på om den tänkta partnern är intressant eller inte.

– Mellan 83–92 procent berättar att de har fått en eller flera affärskontakter under en sådan här dag, säger han.

När man tittar ut över de samlade företagarna eller cheferna från upphandlingskontor, kommuner och landsting har de flesta mörka kostymer. De ser nästan likadan ut.

Men Sara Grinde, vd för Jämtlandsflyg, hade inte fallit för ”företagarkostymen” ännu.

– Jag har haft fyra träffar som jag önskat själv och det har blivit några konstbefruktningar också där vi har sammanförts, säger hon hemlighetsfullt i sin ljusa tröja med rosa halsduk.

– Jag har varit vd i två år nu och börjar bli varm i kläderna och kan vara mer aktiv. Men vem eller vilka jag har träffat och vad det handlar om är hittills en företagshemlighet.

Mer läsning

Annons