Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sonen fick inte hjälp – hon anmäler Skolverket

Skolan misslyckades att ge högstadieeleven hjälp med undervisningen. Och Skol­-verket har ännu efter två år inte yttrat sig i ärendet. Nu anmäler mamman Skolverket till JO.

Annons

Mamman till en funktionshindrad pojke i Östersund JO-anmäler Skolverket för långsam handläggning. Enligt mamman har skolans agerande under högstadietiden gjort att pojken inte har nått målen i åtta ämnen.

Skolverket fick kännedom om pojkens situation redan i juni 2007, men trots påstötningar har Skolverket ännu inte reagerat vilket resulterat i att pojken dels gick ut med ofullständiga betyg och dels inte fick gå ett tioende grundskoleår som han önskade.

”Sonens egna önskemål har inte tillgodosetts från skolans sida utan de har självsvådligt agerat utifrån ett myndighetsperspektiv . Sonens eget önskemål om ett få gå ett tionde skolår har kunnat avslås. För NN:s del har grundskoleutbildningen inneburit ett stort personligt nederlag och ett misslyckande som blir svårt att reparera”, skriver mamman till JO.

Mamman vill nu att JO granskar Skolverkets handläggningstid och anser att två år är alldeles för lång tid.

”Motiveringen till att fördröja handläggningstiden i ett enskilt ärende i två år kan inte anses skäligt när det gäller en ungdom med ett livslångt funktionshinder. Skolverket måste kunna ha direktiv vad gäller prioriteringar i olika ärenden”.

Mer läsning

Annons