Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snigeln tog sig förbi Findus kontroll

– Vi beklagar att snigeln i den djupfrysta mat-portionen inte har upptäckts trots våra åtgärder. Så skriver Findus angående den snigel som hittades i en portion djupfryst mat för en tid sedan.

Annons

I början av december fick Länstidningens chefredaktör Lennart Mattsson en otrevlig matupplevelse när den frysta matportionen han hade köpt visade sig innehålla en stor snigel.

Den tidigare mycket hungrige chefredaktören blev plötsligt tvärmätt och han har lovat sig själv att aldrig mer köpa färdigmat i en djupfryst låda.

Nu har Findus konsumentkontakt i Bjuv kommit med sitt utlåtande angående den utredning som gjorts om den objudna gästen i matportionen och där kan man läsa att det som har skett egentligen aldrig skulle kunna ske.

Findus beskriver hur många stationer som maten ska passera innan den förpackas i sin kartong.

Det är bland annat luftblåsning, laserkontroll och visuella kontroller som maten går igenom, men ändå har snigeln lyckas ta sig förbi alla sorteringsmaskiner.

– Jag tycker det är bra att Findus tar det här på allvar och det visar utredningen att företaget gjort, säger Lennart Mattsson.

– Nu är det bara att hoppas att ingen fler ska få samma chock som jag fick när de öppnar en kartong djupfryst mat.

Mer läsning

Annons