Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snabb inledning på kopparstöldsrättegången

En 34-åring som deltog i kopparstölden i Brattland erkände 15 andra brott under cirka en kvart när rättegången inleddes i tingsrätten dag.

Annons

Ett flertal brott handlade om stölder av fordon och släp och samtliga brott begicks i södra Sverige, tiden efter kopparstölden i Brattland under tiden 34-åringen var på fri fot.

– Jag försökte finansiera mitt drogmissbruk, sa 34-åringen.

Men han fick nog och kom till en återvändsgränd sedan han stulit en lastbil och stannat den för att stjäla en åkgräsklippare på en fastighet.

– Jag orkade inte fullfölja stölden utan tröttnade ur och ringde folk som jag fick skjuts med därifrån. Jag lämnade allt på platsen, sa 34-åringen.

– Jag var så less helt enkelt och berättade om andra brott när jag fick den frågan hos polisen.

Under rättegångens första timme erkände han ytterligare tre brott. Ett av dessa var en stöld av 200 kilo koppartråd hos Sandvik materials där 34-åringen jobbade tidigare. Därför visste han att der fanns koppar på arbetsplatsen.

– Koppar är enkelt att avyttra och man får pengar direkt i handen. Det är enklare att sälja koppar än att hålla på med annat, sa 34-åringen som finansierade droger med pengarna.

När det gäller den stora kopparstölden i Brattland så kände 34-åringen en man som jobbade där. 34-åringen började forska i förekomsten av koppar samt planera stölden. Den delen tas upp under fortsättningen på rättegången i dag.

 

 

Mer läsning

Annons