Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skygg akupunktör irriterar kommunen

/

En akupunktör i Östersund har i snart ett halvår undsluppit granskningar från kommunens miljöinspektörer. Nu har kommunen tröttnat och vänt sig till Socialstyrelsen för råd.

Annons

Miljöinspektörerna i Östersunds kommun har under en period inventerat företag som bedriver verksamhet där det finns risk för blodsmitta. Det har till exempel handlat om tatuerare, fotvårdare och akupunktörer.

Men alla har inte velat samarbeta med miljöinspektörerna. Kommunen har sedan i mars månad försökt få till stånd en träff med en av akupunktörerna men utan framgång. Akupunktören har, trots flera påstötningar, aldrig ansett sig ha tid att träffa miljöinspektörerna. Han har lovat att ringa upp flera gånger men sedan inte återkommit.

Nu har inspektörerna tröttnat på det nonchalanta beteendet.

– Jag har aldrig råkat ut för något sådant här tidigare och det har inte någon av de andra inspektörerna heller. Det brukar aldrig vara några problem, säger Bertil Magnusson som arbetar som miljöinspektör på Östersunds kommun.

För att komma till rätta med problemet vände sig kommunen till Socialstyrelsen för att få råd. Tipset blev att besluta om ett föreläggande där akupunktören ska ange en tid när denne kan träffa inspektörerna och visa upp sin verksamhet. Görs inte det kan det bli fråga om ytterligare förelägganden och då med vite där akupunktören kan tvingas betala pengar för att inte ha tillmötesgått kommunens miljöinspektörer.

Annons