Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skattesmäll för Milko – bjöd på Italienresa

Milko tvingas betala drygt 63 356 kronor i skattetillägg efter bjudresan till Italien för sex år sedan.

Annons

Det var i slutet av maj 2002 som Milko bjöd med ett antal kunder på en resa till Milano i Italien där kunderna, ett hundratal, bland annat fick smaka på mejeriföreningens nya produkter.

Resan varade i fyra dagar och kostade närmare två miljoner kronor eller sammanlagt 21 000 kronor per person. Milko, som anser att resan var en konferensresa, försökte bland annat vid taxeringsåret 2002 dra av en förskottsbetalning på 290 000 kronor som gjordes under 2001.

Och vid 2003 års taxering gjorde Milko ett avdrag på 624 000 kronor för resterande belopp.

Skatteverket har dock hela tiden hävdat att resan ska ses som en semesterresa då själva konferensen endast varade i elva timmar och beslutade i stället att Milko skulle få betala ett skattetillägg. Länsrätten har befriat Milko från den extra skatten, men nu har kammarrätten till viss del gått på skatteverkets linje.

”... konferensresan kan endast delvis anses som avdragsgilla”, skriver kammarrätten och beslutar att Milko måste skatta sammanlagt 63 356 kronor extra.

Det går förövrigt inte mejeriföreningen Milkos väg just nu. Den hårda konkurrensen gör att föreningen måste spara 150 miljoner kronor på några års sikt och Milko har dessutom föreslagit extraordinära lösningar som en extra krona i höjt pris i butikerna – pengar som ska gå raka vägen till mjölkbönderna. Om butikerna ställer upp på det vill säga.

Mer läsning

Annons