Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjukgymnaster blev listade som kiropraktorer – utan att veta om det

De organiserade kiropraktorerna har anmält falska kollegor till Konsumentverket. Problemet är att flera som LT har pratat med aldrig har kallat sig för kiropraktor – ändå finns de listade under den titeln på bland annat Eniro.

Annons

– Det är synd om folk blir anmälda utan att det inte ens vet om det, säger sjukgymnasten Gunilla Lundbäck i Åre.

LT berättade på fredagen om att Legitimerade kiropraktorers riksorganisation, LKR, anmält 66 falska kiropraktorer till Konsumentverket.

– Är du inte legitimerad av Socialstyrelsen får du inte heller enligt lag kalla dig kiropraktor eller ens kalla dig något som liknar ordet kiropraktor, säger Cecilia Bergström, vice ordförande i LKR, till LT.

En av de som anmälts till Konsumentverket är Fredrik Holmberg i Östersund. Han ställde sig väldigt frågande till anmälan då han aldrig utgett sig för att vara kiropraktor.

Nu berättar sjukgymnasten Gunilla Lundbäck från Åre att även hon hamnar under titeln kiropraktor om hon söker på sitt namn på internet.

– Jag talade med Din Del senast i förrgår där mitt namn skulle tas bort från sjukgymnaster då jag ska trappa ner verksamheten. Men jag står inte ens under sjukgymnaster längre, jag fattar ingenting.

Hon har dessutom under de senaste veckorna fått flera samtal som handlar om kiropraktik.

Gunilla Lundbäck vill helt enkelt poängtera att även sjukgymnaster kan, helt utan sjukgymnastens vetskap, få en annan titel på internet.

– Det är synd om folk blir anmälda utan att det inte ens vet om det. Jag är en välutbildad sjukgymnast och inget annat.

Mer läsning

Annons