Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sju restauranger är intresserade av plats på nya torget

Plötsligt har Stortorget i Östersund börjat bli attraktivt. Hittills har sju restauranger ansökt om att få erhålla serveringstillstånd utomhus när bygget är klart.

Annons

Östersunds kommun kommer att tillåta fyra uteserveringar på Stortorget när bygget väl är klart. Exakt vilken typ av servering det kommer att bli, med eller utan alkoholtillstånd, är ännu oklart – men klart är att det inte kommer att bli någon servering av något slag under den här sommaren eftersom uppbyggnaden av det nya Stortorget inte är klart förrän i höst.

– Det finns fyra platåer runt torget som är försedda med vatten och avlopp, säger Jan Asplund som är ansvarig för markupplåtelser kring torget.

Han berättar att kommunen i åratal försökt förmå restauranger att flytta till Stortorget.

– Vi har länge tjatat om att verksamheter ska dit, men intresset har varit väldigt litet.

Först nu, när torget är på väg att få en ansiktslyftning, börjar flera intressenter få upp ögonen för platsen.

Sju stycken har hittills skickat en så kallad förhandsanmälan om servering på Stortorget:

– ”…är intresserad av att driva verksamhet vid anvisad plats på det nya stortorget”.

– ”Vill härmed anmäla att även i framtiden, efter ombyggnaden av stortorget är klart, kunna bedriva glassförsäljning på torget”.

– ”…anmäler härmed sitt intresse att hyra den yta som iordningställts för uteservering utanför restaurangen på Stora Torget”.

– ”Med vårt nära läge skulle det passa oss att kunna ha en plats på torget och ser fram emot att kunna erbjuda ett bra koncept för detta”.

– ”Vi vill härmed ansöka om möjligheten att bedriva servering på de 2 platåer som ligger till vänster och höger om den nya entrén till Storsjöteatern mot torget”.

– ”Tehuset anmäler härmed sitt intresse av serveringsplats på torget”.

– ”Vill härmed lämna en intresseanmälan för en av plattorna på stortorget som är under uppbyggnad”. Platån närmast MacDonalds anses mest fördelaktig.

– ”Vill härmed lämna en intresseanmälan för en av plattorna på stortorget som är under uppbyggnad”. Platån närmast Simon och Victor anses mest fördelaktig.

Mer läsning

Annons