Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Situationen i Thailand inget som oroar resenärer på hemmaplan

/

Den senaste veckans oro i delar av Thailand är inget som skapat någon större oro bland resenärerna på hemmaplan. Det märks tydligt på resebyråerna.

Annons
Det var förra måndagen som oroligheterna startade i Bangkok med stora demonstrationsmassor runt parlamentet och gamla flygplatsen Don Muang.
Snart ockuperades även internationella flygplatsen, Suvarnabhumi, i Bangkok, vilket lett till att omkring 250 000 resenärer, däribland svenska turister strandat i kaoset.
I går avbröts ockupationen av flygplatsen, sedan Thailands konstitutionsdomstol upplöst regeringspartiet PPP och förbjudit premiärminister Somchai Wongsawat att verka politiskt i fem år. Samma dag började flygen också att gå till och från den internationella flygplatsen igen.
Men de politiska oroligheterna är dock inget som påverkat de svenska turisterna på hemmaplan, visar det sig när LT kollar med resebutiker i Östersund.
- Thailand är det resmål som bokas allra mest under vintern. Inget annat resmål kan mäta sig med det. Och trots det som hänt är folk fortfarande helt galna i Thailand, det är ingen tvekan om det, säger Eva Gissler, resesäljare på Ticket.
Det som hänt under veckan som varit är att flygbolagen erbjudit sina resenärer att boka om sina resor, eller avboka resorna helt gratis.
- Vi har inte haft någon som nappat på avbokning. Alla har velat åka iväg, de har antingen valt att flyga direkt till Phuket eller via grannländer till Thailand, säger hon.
De rapporter de får från resenärer och resebolagsrepresentanter under veckan har tytt på att oroligheterna varit väldigt koncentrerade till flygplatsen och parlamentsbyggnaden i Bangkok.
Inte heller Magnus Hjelm, platschef på Big Travel i Östersund, har fått avboka några Thailandsresor under veckan som gått. Även på Big Travel har resenärerna valt ombokningar till andra närliggande destinationer.
- Resenärerna som har bokat vill iväg ändå. Men trycket på nybokningar har minskat, säger han.

Mer läsning

Annons