Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Särskolans kabaré lockade storpublik i Lugnvik

/
  • Nathalie Pettersson, som går i 10:an, dansade rockring när särskolans elever i Lugnvik bjöd på en kabarékväll i tisdags. Foto: Lars-Eje Lyrefelt
  • Marinel Isaksson skötte mellansnacket på särkskolans kabaré som om han inte gör annat.

Föreningsgården i Lugnvik var fylld till bristningsgränsen och skratten och applåderna haglade när särskolans elever bjöd på kabaré i tisdags.

Annons

Coverlåtar, bugg, rockringsdans, breakdans och dikter. Särskolan i Lugnvik hade något för alla när de bjöd in till kabaré i tidsgaskväll.

Över 100 personer hade trängt in sig i föreningsgården vid Lugnviks centrum, och skratten avlöste varandra.

Alla elever från särskolans 6:e till 9:e klass bidrog med något, om de inte stod på scen så fanns de med bakom på något sätt. Något som fått eleverna att växa enormt, berättar lärarna.

Övningarna har pågått sedan jul och har intensifierats de senaste veckorna.

Som kitt mellan de olika numren som bjöds i programmet fanns Marinel Isaksson, som går i 9:an. En mer rutinerad konferencier kan vara svår att hitta. Han skämtade, presenterade inslag och värmde upp publiken som om han inte gör något annat. Ändå kör han helt utan manus.

– Nej, jag skriver ingenting. Jag säger det jag kommer på, men tänker mig ändå för innan jag skämtar. När jag ser mina kompisar i publiken får jag idéer, säger han.

Han gillar att vara konferencier. Det började med att han skötte mellansnacket på en julshow för hela Lugnviksskolan.

– Då fick jag vara programvärd för 300 elever och fick bra respons. Jag fick bra kontakt med publiken.

Mer läsning

Annons