Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ronny och Ragge på Tannes vårshow

/
  • Sara Puonti och hennes Luna tog sig rekordsnabbt genom hinderbanan.
  • Omkring 300 personer fanns i publiken när Tanne ridskola på lördagen visade upp sin årliga vårshow. Här visar Greta Gerner och hästen Chivas upp sina kunskaper.Även Batman och Jokern fanns representerade under lördagens maskeradhoppning på Tanne ridskolas årliga vårshow. Här fixar Läderlappen, alias Linda Wäst, det sista detaljerna innan hon hoppar upp på hästryggen.Therese Månsson och hästen Ariel hade i lördags bytt skepnad till Ragge och ”Forrden”.
  • Ann Lindqvist förbereder hästen Poppe för horseballmatch.

Ronny och Ragges ”Forrrd” fick extra hästkrafter när Tanne ridskola bjöd på vårshow i lördags. I startfältet fanns vännerna som hade klätt ut både sig själva och sina hästar till den berömda raggarduon.

Annons

– Vi behövde några klassiska figurer att klä ut oss till, och tyckte att Ronny och Ragge passade bra eftersom de är just två, säger Therese Månsson, som gick under namnet Ragge under lördagens maskeradhoppning på Tanne ridskolas vårshow.

Dagen till ära hade Therese Månsson en klassisk jeansväst och de obligatoriska solglasögonen på sig. Även hästen Ariel hade utrustats med rekvisita av olika slag. På hennes rumpa stod det skrivet ”Ford” med tydliga bokstäver.

– Hästarna ska naturligtvis symbolisera bilarna, och vi ska hoppa till Ronny och Ragges låt ”Köra fort som fan”, så det är väl bara att försöka leva upp till det, säger Therese Månsson och skrattar.

Och det gick bra för duon under maskeradhoppningen. Inför omkring 300 personer på läktaren genomförde de ett felfritt nummer.

Förutom maskeradhoppningen kunde publiken på Tanne ridskola även njuta av dressyr- och hoppclinic, ponnykadrilj, käpphästkadrilj, annorlunda spegelritt och den, i Sverige, relativt nya sporten horseball. Ann Lindqvist är en av de elever på Tanne ridskola som har intresserat sig för horseball.

– Det är en väldigt fartfylld sport som påminner lite om basket – fast man sitter på hästryggen. Sporten går ut på att man med hjälp av en boll med läderöglor ska göra mål i varandras målkorgar, säger hon.

Mer läsning

Annons