Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ronnie söker jobb med egen betald annonsplats

/
  • Ronnie Wikner är en av alla de som i april får gå från Flextronics. Det har blivit 18 år av ledande positioner inom logistik, produktion, kvalité, inköp och order på telekombranschen. Och när det nu gäller att hitta en ny tjänst har han tagit till ett udda grepp – en betald annons i tidningen. Foto: Henrik Flygare
  • ”Det gäller att tordas göra så här, att ha kurage att sätta in en annons”, säger Ronnie Wikner, som medger att greppet åtminstone i Sverige är udda och nästan lite kontroversiellt.

Ronnie Wikner är en av dem som sista april står utan jobb när Flextronics stänger igen i Östersund.
I jakten på ny sysselsättning har han tagit till ett udda grepp. Två dagar har han haft väl synliga annonser i både LT och ÖP.

Annons

”Jag finns till förfogande på arbetsmarknaden och söker arbete” står det längst upp i den väl synliga gula tvåspaltsannonsen.

– Det gäller att tordas göra så här, att ha kurage att sätta in en annons, säger Ronnie Wikner, som medger att greppet åtminstone i Sverige är udda och nästan lite kontroversiellt.

För den har fått många att höja på ögonbrynen, ställa frågor och höra av sig.

Ronnie Wikner är en av alla de som den sista april får lämna det som i dag är Flextronics. För 11 år sedan kom han från LM Ericssons huvudkontor i Stockholm till telekomföretaget i Odenskog. Och under åren i Östersund har det hunnit bli ledande befattningar inom såväl inköp, kvalitet, produktion som logistik. Nu senast jobbade han med Lean production, som innebär effektivisering av verksamhet och produktion.

Sedan i november har han varit arbetsbefriad från sin tjänst, precis som flera andra på Flextronics, och har haft tid till att söka en ny sysselsättning.

– Jag har sökt ett flertal tjänster redan, i Sverige och utomlands.

Men det är många faktorer som ska spela in för att allt ska klaffa. Ronnie bor med sin sambo Marielle och tre barn i en stor skogsfastighet i Ås, så en flytt görs inte i en handvändning.

Nu går dagarna åt att både sköta gården, jorden och skogen som hör till. Men det är inget familjen kan leva på, så en ny tjänst är ett måste.

Han har bearbetat närmarknaden genom att skicka ut sitt cv. Men för att verkligen synas på arbetsmarknaden tyckte han att det gällde att ta till något extra. En väl synlig annons i tidningen blev idén.

– Jag ville att den skulle vara gul, för att synas. Och jag ville att den skulle finnas på sista sidan i tidningen, för där hamnar man ofta som läsare, säger han.

Han testade sin idé hos Trygghetsrådet, som har funnits som en resurs för den uppsagda personalen på Flextronics, i jakten på jobb eller utbildningar. Sverker Halén på Trygghetsrådet tyckte idén var god, men ifrågasatte om han tänkte på vad han gav sig in på eftersom det innebär ett visst utelämnande att finnas med namn och bild i en annons.

– Men, varför inte? Jag har inget att skämmas för, jag har inte fått sparken, alla vi på Flextronics har blivit uppsagda på grund av nedläggning.

Vid två tillfällen, i lördags och i onsdags, har annonsen suttit på sista sidan i både LT och ÖP för att budskapet ska nå ut så långt som möjligt i länet. En annonsering som kostar 9 600 kronor, exklusive moms.

– Det är det värt i mitt fall. Sen går det att diskutera vad man lägger pengarna på, mera utbildning eller det här, säger Ronnie Wikner.

Responsen på annonserna har varit positivt. Många har hört av sig och beundrat det ovanliga tilltaget. Några jobberbjudanden har också trillat in. Och i slutändan är han säker på att det blir ett nytt jobb, i länet eller någon annan stans i Sverige.

Annons