Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rektorn: Valet till MER var bara preliminärt

Rektor Sara Anselmby Strandberg säger att valet av inriktning bara varit preliminärt. Varför informationen inte nått fram till eleverna vet hon inte.

Annons

Sara Anselmby Strandberg förklarar att de elever som väljer att börja på samhällsprogrammet också väljer en speciell inriktning för utbildningen.

Men, säger hon, för de elever som valt MER så börjar eleverna läsa inriktningens specifika ämnen först i årskurs två.

Därför är valet i nionde klass mer att betrakta som ett preliminärt önskemål när det gäller inriktningen MER. Varför den informationen inte nått fram till eleverna vet Sara Anselmby Strandberg inte.

– Det är jättesvårt för mig att säga varför man inte uppfattat det här. Uppenbarligen är det något som brustit när informationen inte nått fram.

– Det kanske är så att eleverna först nu förstår det man skulle ha förstått för länge sedan. Nu när det är ett skarpt läge så inser man konsekvenserna.

Att informationen brustit på något håll kommer dock inte att leda till någon förändring för eleverna i den drabbade klassen.

– Nu jobbar vi för att försöka se om det finns någon som kan tänka sig att gå exempelvis inriktningen NEU, säger Sara Anselmby Strandberg.

Att tillmötesgå eleverna och låta alla 38 gå den valda inriktningen är inget alternativ.

– Vi kan inte ha grupper som är större än 32 elever. Det kommer vi inte att ha.

Annons