Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordtung transport

/
  • Rekordtung transport En 380 ton tung transformator är inte det lättaste att flytta. I 15 kilometer i timmen kröp den med gula saftblandare välförsedda konvojen längs E14 och väg 87 under tisdagsförmiddagen. Ett särskilt sandningsfordon körde precis framför lastbilen med det tunga släpet för att säkra väggreppet. En bit öster om Spikbodarna är det tillfälligt stopp. Bron över en liten bäck måste förstärkas för att klara den extra tyngden från det 54 meter långa 4,2 meter breda och 5 meter höga ekipaget. Slutdestinationen är Midskogs kraftsstation vid Lillsjöhögen.Foto: Henrik Flygare
  • Foto: Henrik Flygare

En 380 ton tung transformator är inte det lättaste att flytta. I 15 kilometer i timmen kröp den med gula saftblandare välförsedda konvojen längs E14 och väg 87 under tisdagsförmiddagen.

Annons

Ett särskilt sandningsfordon körde precis framför lastbilen med det tunga släpet för att säkra väggreppet. En bit öster om Spikbodarna är det tillfälligt stopp. Bron över en liten bäck måste förstärkas för att klara den extra tyngden från det 54 meter långa 4,2 meter breda och 5 meter höga ekipaget. Slutdestinationen är Midskogs kraftsstation vid Lillsjöhögen.

Mer läsning

Annons