Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rattfull döms för våldsamt utbrott

Det blir fängelse i 1 år och 2 månader för en 48-åring som försökte köra på en man när denne försökte stoppa hans fyllekörning.

Annons

Sammanlagt döms 48-åringen för nio brott, däribland tre rattfyllerikörningar, narkotikabrott, misshandel, försök till grov misshandel och olaga hot.

Det senare riktades mot en polisman och tingsrätten finner att hotet stämmer med de uppgifter som framkommit.

Flera i samhället kände till att 48-åringen körde berusad och noterade vid ett tillfälle hans framfart. Det ledde till att en man placerade två soptunnor av plast på vägen och ställde sig emellan dem.

48-åringen gasade på rakt mot mannen som kastade sig åt sidan när 48-åringen körde på en av soptunnorna. Därefter backade han bilen, körde ner i diket och uppträdde hotfullt mot mannen.

Här är det frågan om försök till grov misshandel, enligt tingsrätten som konstaterar att 48-åringen varit helt likgiltig för mannen som kastade sig i diket. Han är även skadeståndsskyldig och ska betala 15 000 kronor för kränkning.

48-åringen dömdes senast i september för bland annat grovt rattfylleri, narkotikabrott och olovlig körning. Något annat än fängelse kan inte komma ifråga, enligt tingsrätten.

Flera av de brott 48-åringen nu döms för inträffade inom någon vecka efter förra domen på tre månaders fängelse, men innan han hunnit börja avtjäna straffet.

Annons