Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rättegång mot stor knarkliga i dag

Annons
Två personer bosatta i Östersund ställs inför rätta i Sundsvalls tingsrätt i dag misstänkta för narkotikabrott tillsammans med fem andra personer.
Förgreningarna går ut i landet och med omfattande telefonavlyssning har polisen kunnat knyta olika personer i ligan till varandra.
En av de inblandade i Östersund är en 28-årig man som nu också misstänks för urkundsförfalskning.
28-åringen anklagas för att ha satt in sitt eget fotografi i ett italienskt pass som han kommit över. Enligt åtalet ska det ha skett någon gång efter maj 2007.
I Östersund har polisen kommit fram till att tusentals kronor, från knarkaffärer, satts in på konton som förfogats av andra inblandade personer i ligan.
Anklagelserna mot en 37-åring bosatt i Östersund kopplas till att han ska ha transporterat ett kilo cannabis från Östersund till Sundsvall. Där överlämnades partiet till en annan av de nu åtalade personerna.
Pengarna för narkotikaaffären, 30 000 kronor, ska 37-åringen därefter ha tagit med sig till Östersund. Allt i syfte att gynna narkotikahandel, enligt åklagare Peter Salzberg.
28-åringen i Östersund misstänks ha köpt narkotikaklassade tabletter i Stockholm och transporterat dem till Östersund eller Sundsvall mellan den 20-23 juni i år.
Enligt åtalet har han lånat ut sin bil till en kurir som i sin tur fraktade och överlämnade tabletterna till en annan av de åtalade.
Rättegången som börjar i dag rör narkotikahandel i Malmö, Stockholm, Sundsvall och Östersund.

Mer läsning

Annons