Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Qnetz – nätverket som jobbar för fler kvinnor i styrelserummen

/
  • Rosi Hoffer är ordförande i Qnetz och tycker att en kvinna bör väljas in i styrelsen, om valet står mellan en kvinna och en man som har samma kompetens. ”Som det ser ut i dag måste kvinnorna ofta vara strået vassare än männen för att få ett jobb eller väljas in i en styrelse”, säger hon.Foto: Håkan Luthman

Qnetz har under våren satsat särskilt på att skapa förutsättningar för fler kvinnor i styrelserummen genom bland annat lunchföreläsningar. – Det har bland annat handlat om hur kvinnor ska göra för att nå toppen, säger Rosi Hoffer, ordförande i Qnetz.

Annons

Qnetz är en jämtländsk förening för kvinnor med akademisk utbildning. Nätverket ska bidra till att bland annat skapa kontakter mellan kvinnor i länet och de har också som mål att få så många kvinnor som möjligt att stanna i Jämtland.

– Nätverket fyller också ett annat syfte och det är att vi ska stärka varandra, vilket är viktigt för kvinnor i styrelserummen.

Att det är få kvinnor i styrelser i länets kommunala bolag och även i andra styrelser tror Rosi Hoffer beror på att kvinnor faktiskt har sämre förutsättningar.

– Män anställer till exempel oftast män. Det har med genusordning och makt att göra. Det kan också handla om att två män har mer gemensamt. Att två personer är väldigt lika varandra väger ofta tungt vid beslut men kan också bli väldigt diskriminerande, säger hon.

Rosi Hoffer tror att en styrelse fattar bättre beslut om det finns mångfald i den.

– Det handlar inte bara om att det ska vara både män och kvinnor, utan alla människor med olika bakgrund och erfarenhet behövs i en styrelse.

Hon tror att det finns många duktiga kvinnor som skulle kunna ta plats i länets ledningar.

– De behöver bara få stöd och uppbackning, då borde det inte vara några problem för fler kvinnor att ta plats.

Åsikterna kring kvotering går isär inom Qnetz. Rosi Hoffer tycker själv att en kvinna bör väljas in i styrelsen, om valet står mellan en kvinna och en man som har samma kompetens.

– Som det ser ut i dag måste kvinnorna ofta vara strået vassare än männen för att få ett jobb eller väljas in i en styrelse.

Många kvinnor i länet verkar vilja lära sig mer om styrelsearbete för de seminarier som Qnetz anordnat under våren, som har haft temat kvinnor i styrelserummet, har lockat väldigt många.

– Det har framförallt kommit många yngre kvinnor, säger Rosi Hoffer.

I höst ska Qnetz samarbeta med andra föreningar både regionalt och nationellt för att nå ännu fler kvinnor och stärka nätverket.

Mer läsning

Annons