Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Provisorisk rondell kan bli lösningen

/

Kommunpolitikerna Pär Jönsson, m, och Göte Murén, s, är överens om att korsningsproblemet Stuguvägen/Krondikesvägen måste lösas snarast. Att flytta den planerade rondellen på Arkivvägen, Stadsdel norr, är deras förslag.

Annons

I onsdagens LT berättade Jan Asplund, trafikingenjör på Östersunds kommun, att trafikljusen i korsningen, som sedan i lördags är trasiga, är uttjänta och så gamla att det inte finns reservdelar att köpa. Ett nytt signalsystem kostar cirka en halv miljon kronor, dessutom finns planer på ett rondellbygge där men det är inte planerat förrän till 2010.

– Vi har skickat en signal till tjänstemännen att ta tag i det nu, säger Pär Jönsson.

– I maj flyttar polisen till nya lokaler på Fyrvalla, vid årsskiftet kommer räddningstjänsten dit och sedan ambulansen. Det funkar inte med uttryckningar i en dålig korsning, säger Pär Jönsson.

Han tycker att en rondell som planeras på Stadsdel norr, på Arkivvägen, kan utgå för att istället byggas i Fyrvallakorsningen.– Rondellen på Arkivvägen är ju inte ens ritad ännu, säger Pär Jönsson.

Onsdagens artikel i LT gav upphov till stor trafik på LT:s hemsida. Bland annat kom ett förslag om att bygga en provisorisk rondell.

Det är ingen dum idé, tycker både Pär Jönsson och Jan Asplund.

– Jag vet att man testade en provisorisk rondell i Växjö på 1990-talet så det är inte omöjligt att ha en sådan här heller, säger Jan Asplund.

Konsulten, som skulle komma och titta närmare på de trasiga trafikljusen den här veckan kommer inte att komma till Östersund förrän på tisdag, efter påskhelgen.

– Vi måste höra vad de har att säga innan vi bestämmer något, säger Jan Asplund.

– Det är inte aktuellt att lägga ut flera hundra tusen kronor på ett nytt trafikljus när det ändå ska byggas en rondell, säger Pär Jönsson.

Annons