Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Provinsbanken värvar allt fler privata kunder

Jämtlands provinsbank växer så det knakar. Och numer handlar det inte bara om affärskunder. Privatmarknaden har blivit en allt viktigare del i den lilla bankens verksamhet.

Annons

Jämtlands provinsbank är en del av Danske bank som i sin tur ingår i finansjätten Danske bank group. Koncernen må vara stor men på det lokala planet är de många provinsbankerna oftast små aktörer.

Det gäller även Jämtlands provinsbank, men den lilla uppstickaren växer snabbt.

– Om man backar två år så har vi nog vuxit med cirka 300 procent, berättar bankchef Leif Heidenbeck.

Banken etablerades i slutet av 2006 och målet är att ta ungefär tio procent av bankmarknaden i länet.

– Vi är inte där ännu och jag skulle gissa att vi har en ansenlig bit kvar, men som sagt vi har vuxit snabbt och tänker utmana storbankerna.

Bankkontoret i Östersund har i dagsläget fem anställda men personalstyrkan behöver utökas berättar Leif Heidenbeck.

Jämtlands provinsbank riktar sig främst mot företag men Leif Heidenbeck säger att det förvånande nog är den privata delen av bankverksamheten som ökat mest.

– Vi har haft en jättestark efterfrågan från privatkunderna. Privatmarknaden har vuxit mycket snabbare än vi kunnat räkna med och blivit en betydande del av vår verksamhet.

Jämtlands provinsbank har visserligen haft en god utveckling de senaste åren men banken har precis som andra påverkats av den finansiella oron.

– Kreditförlusterna har inte varit något anmärkningsvärt för vår del, det har handlat mer om likviditetsproblem, säger Leif Heidenbeck.

Annons