Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Protesterande barn mötte kommunpolitikerna

/
  • Både barn, föräldrar och dagispersonal mötte politikerna, bland andra Björn Sandahl som är ordförande i barn- och utbildningsnämnden, när de skulle gå in på kommunfullmäkige på Folkets hus i Östersund.

En jätteprotest mötte politikerna i Östersunds kommunfullmäktige när de kom till dagens möte. Ett stort antal barn, föräldrar och personal från Östersunds förskolor var där för att protestera mot förslaget till nedskärningar.

Annons

På de protesterande barnens plakat stod tydligt vad de tycker om att öka antalet barn på varje förskoleavdelning i kommunen. Mira på förskolan Luktärtan i Odensala hade till exempel ritat en teckning där man kunde förstå hur hon vill ha det på sin förskola.
Det var efter en artikel i LT tidigare i veckan som barnskötare och förskollärare ville agera och berätta vad de tycker om ett sparförslag som barn- och utbildningsförvaltningen tagit fram. Ett förslag som de dessutom inte fått någon kännedom om.
– Vi är här för att visa att vi inte är med på deras tankegångar. Vi vill absolut inte ha ett ökat antal barn på våra förskoleavdelningar, säger Veronica Svensson som är förskollärare på Luktärtan.
Carina Berntsdotter från Odensala är förälder och har barn i förskolan. Hon besökte fullmäktigemötet för att visa sitt missnöje med de föreslagna neddragningarna. För henne skulle det bli omöjligt att lämna barn i förskolan om besparingarna går igenom.
– Då blir man ju tvungen att sprida sin föräldraledighet längre och försöka använda sig av mor- och farföräldrar som eventuellt kan ta hand om barnen.

Mer läsning

Annons