Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Präst ska anställas på Certus

Svenska kyrkan ska anställa en präst vid den planerade blåljusmyndighen Certus i Östersund.

Annons
- Prästen på Certus ska fungera på samma sätt som en sjukhuspräst gör, säger Kajsa Åslin, pressekreterare i Härnösands stift.
Det var vid Stiftsstyrelsens senaste sammanträde som Östersunds församling beviljades pengar för att kunna satsa på en präst vid det så kallade Certusprojektet, där både polis, SOS Alarm och andra myndigheter kommer att ingå. Prästen, som ska anställas på halvtid, ska tillsättas under nästa år och kommer till att börja med att arbeta under en projekttid på tre år.
- Kyrkan ska finnas där kyrkan behövs, säger Kajsa Åslin.
Vid samma sammanträde beslutades också att Svenska kyrkan kommer att inleda ett samarbete med Jämtland/Härjedalen turism för att locka turister genom att lyfta fram kulturella miljöer.
Stiftsstyrelsen bidrar med pengar för att Södra Jämtlands kyrkliga samfällighet ska delta i projektet, och bland annat skapa bättre förutsättningar för pilgrimsvandringar.
- Det går flera pilgrimsleder genom vårt område som har restaurerats upp, därför känns det viktigt att förvalta dessa historiska leder, säger Christin Nygren Sundvisson, kyrkoherde i Södra Jämtland.

Mer läsning

Annons