Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Positivt resultat för Milko

/

Arbetet med att minska kostnaderna inom Milko börjar ge resultat, delårsbokslutet för årets första månader visar ett positivt resultat på över 30 miljoner kronor.

Annons

Milkos delårsbokslut för årets första åtta månader visar ett positivt resultat på 30,3 miljoner kronor. Resultatet för motsvarande period i fjol var minus 27,8 miljoner kronor. Enligt Milkos styrelse som under tisdagen godkände delårsbokslutet är det arbetet med att minska koncernens kostnader som börjat ge effekt. Den avgående vd:n Erik Gumabon beskriver förändringen som ett tecken på att Milko genomgått en "turn-around".

– Soliditeten stärks ytterligare i år samtidigt som försäljningen fortsätter att öka på ett antal viktiga mejeriprodukter. Även den ekologiska invägningen ökar, vilket nu innebär att vi har störst procentuell andel bland landets största mejeriföreningar, säger styrelseordförande Per Åsling, i ett pressmeddelande.

Bland produkterna går det att se att fruktyoghurt ökar kraftigt, men även försäljningen av grädde ökar. Landskapsmjölken säljer enligt den prognos som gjorts.

Invägningen av ekologisk mjölk fortsätter att öka och är nu 9,6 procent.

 

 

Mer läsning

Annons