Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Positiv till 70-taldagis

Kommunstyrelsen, ks, i Östersund är positiv till ett 70-talsdagis på Hofvallen. Politikerna i ks har därmed gett sitt tillstånd att sätta igång projektet.

Annons

För drygt ett år sedan presenterade Jamtli ett förslag där man ville uppmana kommunen att bygga en förskola med 70-talsdagiset som förebild. Dagiset skulle placeras på Hofvallens B-plan intill Jamtliområdet och förutom att vara en förskola också bli en ny attraktion för Jamtlis besökare.

Kommunens barn- och utbildningsnämnd beslutade under förra året att ställa sig positiva till en fortsatt utredning av Jamtlis förslag. Kultur- och fritidsnämnden beslutade också att avveckla Hofvallens B-plan för att ge utrymme för en eventuell etablering av en ny förskola.

Tanken med att starta ett 70-talsdagis på området är enligt Jamtli att man vill skapa en ny och unik sevärdhet som man kallar för ”det moderna samhället”. Dagiset är bara en del i visionen och Jamtli tänker att ett flertal institutioner från 60- och 70-talen skulle kunna rymmas i konceptet. Till exempel nämns pensionärsbostäder och en typhusvilla som lämpliga komplement till dagiset.

Nu har alltså 70-talsdagiset kommit ytterligare ett steg närmare förverkligande. I samband med att kommunstyrelsen gett sitt godkännande kan projektet komma igång på allvar. Till en början ska förskoleplanerna utredas och en kostnadskalkyl tas fram. Senare blir det upp till barn- och utbildningsnämnden att fatta beslut om förskolan verkligen ska byggas.

Annons