Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker skyller på varandra efter avhopp i regionfrågan

Marianne Larm Svensson, c, har inte längre förtroende för processen med regionfrågan och lämnar styrelsen för Mittsverige.

Annons

– Jag gör det som en konsekvens av det sätt på vilket s-ledningen i Jämtlands läns landsting hanterat regionfrågan, säger hon i ett pressmeddelande.

Det var i samband med att landstingsstyrelsen i går formulerade sitt svar till Kammarkollegiet som frågan sattes på sin spets för Marianne Larm Svensson.

Hon anser att landstingsrådet Robert Uitto, s, och majoriteten inte svarade på de kritiska frågor som kammarkollegiet ställt och som regeringen mer eller mindre uttalat. Kammarkollegiet har uppdraget att granska frågan om regionkommuner i norra Sverige.

Den borgerliga alliansen har fört fram ett eget yttrande där man vill ha med samtliga kommuner i Jämtland och Västernorrland i en regionkommun.

Landstingsrådet Robert Uitto anser att det är ett alternativ som överhuvudtaget inte finns.

– Att Marianne Larm Svenssons stora osäkerhet och förvirrande ledarskap i regionfrågan nu riskerar att försvåra Region Mittsveriges bildande är enormt tråkigt, säger Robert Uitto i ett pressmeddelande.

Han kritiserar centern för att splittra den tidigare ganska starka majoriteten i regionfrågan genom att få det att framstå som om det är s-majoritetens fel.

 

Annons