Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polishuset öppnas för bostäder

Polishuset ska kunna användas till allt från utbildning till bostäder och handel. Ett förslag på ett mycket breddat användningsområde ska nu diskuteras politiskt.

Annons

I slutet av maj planerar polismyndigheten att lämna lokalerna i centrala Östersund och flytta upp till Fyrvallaområdet. Som LT tidigare berättat har fastighetsägaren, GE Real Estate AB, flera planer för den fem våningar höga byggnaden.

Men nu verkar det vara en helgardering på gång då förslaget är väldigt brett på olika användningsområden:

Förslaget är att i den befintliga byggnaden tillåta kontor, hotell, utbildningsverksamhet riktat mot vuxenutbildning samt vård och hantverk.

På plan 3 och del av plan 2 längs Samuel Permansgatan och Köpmangatan föreslås det tillåtas butiker.

På plan 4 och 5 längs Köpmangatan och Törnstensgränd föreslås bostäder med möjlighet till uterum/takterass i den översta våningen mot Köpmangatan.

På plan 1 och 2 i huvudsak föreslås parkeringsplatser och förråd.

Enligt tjänstemännen ska det vara möjligt att glasa in innergårdarna ”…men inte på bekostnad av att bryta upp fasadpartiernas mycket strikta uppbyggnad mot gränderna”.

Husets karaktär och form ska också behållas. ”Särskilt skall fasadpartiernas uppbyggnad med fönsterbanden som löper horisontellt obrutna runt hela byggnaden bevaras. Särskild varsamhetsbestämmelse med denna innebörd införs som planbestämmelse”, skriver tjänstemännen i skrivelsen till miljö- och samhällsnämnden.

Annons