Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen slarvade bort tre kilo oxfilé – nu får ägaren ersättning

En man från Östersund lämnade in en upphittad oxfilé hos polisen i Östersund. Men det attraktiva köttet försvann och nu får upphittaren 796 kronor i ersättning av staten.

Annons

I mars förra året lämnade en man från Östersund in en hel rad med prylar till polisens hittegodsavdelning i Östersund. Bland annat en rullstol, en handsfree till en mobiltelefon samt 3,2 kilo oxfilé. Mannen som hade hittat godset gjorde anspråk på varorna, men det skulle dröja innan han fick svar från polisen. Det visade sig att en av de poliser som tog hand om oxfilén lade den i ett kylskåp i arrestens läkarrum. Sen försvann den.

Polismyndigheten i Östersund skickade ärendet om den försvunna oxfilén till Rikspolisstyrelsen för handläggning eftersom polisen anser att myndigheten inte gjort vad som krävts att ”skydda egendomen”.

Polisen skriver så här till Rikspolisstyrelsen: ”Polismyndigheten konstaterar att förvaringen av köttet inte har skett utifrån de rutiner och anvisningar som finns. Köttet har således placerats på annan plats än anvisat. Därifrån har det försvunnit, Om det skett i samband med flytten, eller om någon tagit köttet har inte närmare kunnat utredas”.

Upphittaren får nu sammanlagt 796 kronor och åttio öre av staten

Mer läsning

Annons