Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen: Det här är nog inte första gången

Förundersökningsledare Ewa Posner Storm har en känsla av att det inte är första gången någon skärs på Plaza. Hon minns en liknande händelse för ett antal år sedan.

Annons

Kriminaljouren vid Jämtlandspolisen jobbade under helgen med att utreda fallet med den skurna kvinnan på nattklubben Plaza. Ewa Posner Storm ledde utredningsarbetet och tycker sig minnas en liknande incident för några år sedan.

– Jag känner igen att något sådant här har hänt tidigare. Jag har i bakhuvudet någonstans att det har hänt en liknande sak med skärskada på kroppen. Jag tror till och med att det var på samma krog, säger hon.

Ewa Posner Storm berättar att polisen under söndagen höll på att efterforska exakt när den händelse som hon refererar till inträffade.

– Vi är flera här som minns det här, säger hon.

Om minnet inte sviker henne så blev även den incidenten ouppklarad.

Händelsen på Plaza natten mot lördag där en anonym person skär någon utan att ge sig till känna är inte unik. Liknande dåd har förekommit även på andra håll i landet.

I Gävle härjade sommaren 2005 en man som vid ett flertal tillfällen skar kvinnor på en av stadens nattklubbar. Mannen kunde senare identifieras och gripas. Enligt vittnesuppgifter bottnade gärningarna i mannens hat mot svenska kvinnor.

Ewa Posner Storm hoppas att allmänheten kan komma in med tips för att hjälpa utredningen vidare, annars måste den tyvärr läggas ner säger hon.

Mer läsning

Annons