Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polis lekte med spray – nu riskerar han varning

/

Leken med pepparspray i polishuset i Östersund har nu blivit ett ärende för personalansvarsnämnden. En polis riskerar varning för att ha sprayat en kollega i ansiktet.

Annons

Det var i höstas som två poliser ”skojbråkade” i polishuset i Östersund. En av poliserna tryckte av sprayburken och sprutade kollegan i ansiktet vilket renderade i att en förundersökning om misstänkt misshandel påbörjades.

Det kan förövrigt konstateras att de två poliserna är vänner och att den som fick spray på sig inte låg bakom anmälan.

Utredningen lades dock ned, men polisassistenten riskerar ändå disciplinpåföljd.

Polismyndigheten i Jämtlands län har skickat en skrivelse till personalansvarsnämnden hos Rikspolisstyrelsen då ledningen hos polisen i Jämtland anser att polisen gjort sig skyldig till tjänsteförseelse.

Ur brevet till Rikspolisstyrelsen: ”Enligt myndighetens uppfattning har NN åsidosatt sina skyldigheter i anställningen genom att agera ovarsamt i samband med hantering av sin tilldelade OC-spraybehållare, med följd att pepparspray kommit ut inne i myndighetens lokaler. Händelsen har föranletts av att NN ”skojbråkat” med en kollega då hon haft OC-spraybehållaren i handen. Myndigheten menar att felet med hänsyn till samtliga omständigheter inte kan betraktas som ringa”.

Mer läsning

Annons