Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polis häktades för grov kvinnofridskränkning

Polismannen arbetar som polis i länet. Han misstänks nu för att ha misshandlat sin sambo och häktades för grov kvinnofridskränkning i går. Brottstiden anges till olika tillfällen under fem år.

Annons
Polismannen som nu på sannolika skäl är misstänkt för grov kvinnofridskränkning, den starkaste misstankegraden, blev anhållen i måndags och har förhörts om de misstankar som riktas mot honom. Under onsdagen begärdes mannen häktad.
Åklagare Per Lindell vid polisens internutredning i Umeå redogjorde för misstankarna via videolänk i häktningssalen i Östersunds tingsrätt i går.
Dörrarna stängdes när bevisen lades fram.
Efter en och en halv timme meddelade tingsrätten beslutet att polismannen på sannolika skäl är misstänkt för grov kvinnofridskränkning mot sin sambo, från hösten 2003 fram till nu i höst i Östersund och på andra orter.
– Han förnekar brott, säger mannens advokat Mats Bäck.
Polismannen drog en huva över huvudet och gick in i ett samtalsrum i tingsrätten med advokaten efter avslutad häktningsförhandling.
Kollegor till den misstänkte polisen fick därefter i uppgift att transportera honom till en cell i polishuset.
Håkan Modin biträdande länspolismästare vid polisen i Östersund säger:
– Det är givetvis oerhört tråkigt för oss som arbetsgivare, för hans anhöriga och alla inblandade, säger han.
– Men i nuläget är han misstänkt, sen får vi se vad utredningen visar.
Brottsmisstankarna går ända tillbaka till 2002, men tingsrätten kom fram till att de brott som eventuellt inträffat längre tillbaks än fem år är preskriberade.
Brottet grov kvinnofridskränkning innebär att misstankarna handlar om att mannen levt tillsammans med kvinnan under äktenskapsliknande förhållanden, under tiden som det kan ha förekommit misshandel, hot och ofredanden mot henne.
För att fällas för grov kvinnofridskränkning ska gärningarna ha utgjort led i en upprepad kränkning av kvinnans integritet, i syfte att allvarligt skada hennes självkänsla.

Mer läsning

Annons