Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Phillip långt från Zzzzzzegern

/
  • Phillip Nässén somnade tidigt. Längre än åtta timmar kunde han inte hålla sig vaken i ”Sveriges tröttaste tävling”.  Foto: Ikea

Phillip Nässén från Frösön klarade av att hålla sig vaken i drygt åtta timmar när ”Sveriges tröttaste tävling” avgjordes.

– Det var riktigt svårt att inte somna, säger han.

Annons

18-årige Phillip Nässén var en av sex utvalda som i torsdags morse inledde Ikeas ”Sveriges tröttaste tävling”. Målet var att så länge som möjligt hålla sig vaken liggandes i en av företagets sängar. Tävlingen började klockan nio på morgonen, men redan vid fyratiden tvingades Phillip att kliva upp.

– Vi skulle vara på plats i studion där tävlingen skulle hållas redan vid halv fem-tiden på morgonen så när allt drog i gång var jag redan ganska trött.

De efterföljande timmarna fick Phillip tillbringa ensam i sin säng, utan vare sig sällskap, klocka eller tillåtelse att kliva upp. Allt inför ögonen på intresserade tittare som kunde följa tävlingen på webben.

– Det var tufft att inte veta hur lång tid som man hade legat där. Det enda som hände var att tittarna på nätet kunde belöna eller bestraffa oss, jag fick ett sömnpiller vid ett tillfälle under dagen, säger han.

– Men det kändes faktiskt mer som en belöning. Jag fick lyssna på en föreläsning där inne i rummet, det var ganska skönt att få någon att prata med för en stund.

Längre än åtta timmar orkade dock inte Phillip att hålla sig vaken innan han somnade. Med det resultatet blev han femma i tävlingen.

– Men jag är inte missnöjd för det. Det var väldigt kul att få se hur en webb-produktion som den här fungerar inifrån och det var helt klart en upplevelse att få vara med.

Vinnaren Cherin Bahmouch från Bromma lyckades hålla sig vaken i närmare 26 timmar.

Annons