Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Östersundsbor vädjar: Tänd gatubelysningen

Kommuninvånarna i Östersund blev heligt förbannade efter nedsläckningen i stan. Samhällsbyggnadskontoret har fått flera samtal och arga mail från allmänheten de senaste dagarna.

Annons

Beslutet att släcka ner delar av gatubelysningen i Östersunds kommun 20 dagar tidigare fick allmänheten att reagera.

Efter LT:s artiklar för en vecka sedan har läsarna rasat och reaktionerna från allmänheten fick Göte Murén, s, ordförande i miljö- och samhällsnämnden, att backa på delar av beslutet. Nu kommer det att vara tänt nattetid på helgerna fram till den 20 maj. Reaktioner har inte bara inkommit till LT:s redaktion. Östersunds kommun har också fått ett flertal påringningar och arga mail från kommuninvånarna.

Intressant att notera i sammanhanget är att det enbart är kvinnor som krävt ändring i mail till kommunen.

Här är en sammanställning:

”Jag bor i Odensala och är jäkligt irriterad (läs förbannad) på att gatlyset på gång/cykelvägar/parker inte tänds den 1 maj...jag är inte speciellt rädd av mig – men det känns väldigt obehagligt”.

”Hade jag velat bo i mörker hade jag inte bosatt mig i Odensala – då hade jag valt att bo långt ut på landet!”

”Jag bara undrar, varför i fridens namn släcker ni gatlysena, när ni sen tänker värma upp gatstenen på Stortorget. Det måste väl vara att elda för kråkorna. Nej, tänd gatlysena, och slopa tanken på at elda under gatstenarna”.

”Hur tänker ni när det släcks på gång- o cykelvägar i Torvalla? Först har vi möte här på skolan om hur oroligt det är bland våra ungdomar med droger och klotter och sedan släcker ni ner när mörkret infaller så vi kan bjuda in till både mer klotter i mörkret och våld o övergrepp i skydd av mörkret”.

”Jag förstår att det blir fel ibland, men snälla: tänk om! TÄNK RÄTT! Låt Östersund vara en trygg stad”.

”Redovisa hur mycket ni faktiskt sparar på detta. I dag hotade Göte Murén att annars ska vi dra in på skola och omsorg. Så nu helt plötsligt går det över nämndgränserna. I sånna fall måste det vara enklare att dra in några miljoner kronor på det eländigt onödiga torgbygget”.

”Det här var den absolut sämsta besparingsåtgärden jag har varit med om i en stad”.

”I går då jag cyklade hem från jobbet i Lugnvik klockan 24.00 in till stan var gatlysena avstängda. det var inte särskilt kul”.

Mer läsning

Annons