Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Östersunds kommun planerar bygga 1 000 nya bostäder 

/
  • Planområdet är beläget mellan Norra Åsvägen och E 14 mot Krokoms kommun. Syftet med detaljplanen är att Brittsbo skall planläggas för blandad bostadsbebyggelse. Planområdet föreslås omfatta 150–250 bostäder blandat mellan friliggande och sammanbyggda småhus samt flerbostadshus. Mindre småindustrier närmast Norra Åsvägen skall bevaras. GRafik: Kjell Nilsson-Mäki

Det planeras upp mot tusen nya bostäder i Östersunds-området de närmaste åren. Brittsbo, väster om Lugnvik, är nästa stora exploateringsområde med planer på närmare 250 villor och lägenheter.

Annons

LT berättade i går, tisdag, om kommunens utvecklingsplaner längs Storsjö strand.

Men det är inte den enda bostadssatsning som är på gång i kommunen och i Östersunds närhet.

Minst tusen nya bostäder planeras. Bland andra dessa:

 Tallbacken – 42 villatomter.

 Remonthagen – 200 lägenheter plus en förskola.

 Storsjö strand – 500 bostäder.

 Brittsbo – mellan 150 till 250 bostäder. Framförallt friliggande villor, men även radhus och lägenheter samt flerbostadshus.

Kommunen har gjort det första förslaget som nu är ute på så kallat samråd och berörda intressenter verkar överlag vara positivt inställda till förslaget.

Vägverket ser inga hinder att gå vidare i planprocessen mer än att hänsyn till E14 måste beaktas.

Inte heller polisen, Jamtli, Hyresgästföreningen eller Jämtkraft ser några hinder i satsningen.

Krokoms kommun, som har sitt eget succéartade bostadsprojekt Sånghusvallen – som kommer att ligga precis granne med Brittsbo, är inte heller negativa till projektet.

”De frågor som har betydelse i kommunsamarbetet kring det kommande planförslaget är dels av detaljkaraktär, dels av övergripande karaktär på vilka sätt kan man knyta ihop de två områdena Sånghusvallen och Brittsbo för att få fungerande kommunikationer vad gäller kollektivtrafik samt gång/cykeltrafik”, skriver Krokoms kommun.

Faktum är att det inte finns någon som hittills motsatt sig Brittsboplanen.

Ett genomförande av planen planerar att starta efter antagandet genom att det kommunala vatten- och avloppsnätet byggs ut före påsken 2010. Därefter påbörjas bygget av gatorna i området som asfalteras under sommaren nästa år.

Försäljning av de kommunala tomterna kan påbörjas våren 2010. Den första försäljningsettappen avser längs norra Åsvägen, och försäljning av tomter samt utbyggnad av infrastrukturen kommer att ske

Förslaget till detaljplanen är ute på remiss och berörda parter har fram till 25 augusti att tycka till.

Mer läsning

Annons