Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Östersundare fast i kaos på Arlanda efter oväder

Annons
Flyg till och från Frösön är försenade under måndag förmiddag. Orsaken är ett kraftigt oväder på östkusten, vilket har medfört att endast en start-och landningsbana kan på Arlanda kan användas.
På Arlanda bedöms att 6 000-7 000 resenärer har drabbats av förseningar på grund av snöovädret under måndagsförmiddagen. Vid SAS informationsdisk står många och väntar med kölappar i händerna.
Pernilla Sivertsen, som är på väg till Östersund, är en av de drabbade.
- Jag har tenta i morgon så jag skulle sitta med några kompisar och plugga, säger hon.
Hon har väntat sedan halv nio i morse och tycker att informationen från flygbolaget varit dålig. Hon vet inte när planet hem till Östersund kommer att avgå.
- Det är allmänt kaos här vid infodisken, men det får man väl ha överseende med, säger hon.
- Vi får räkna med att det blir förseningar med åtminstone upp till två timmar för varje avgång under morgonen och förmiddagen. Vinden är fortfarande mycket kraftig, säger Helena Miller, vid Arlandas presstjänst till TT.
Dagens första avgång från Frösön till Arlanda blev flera timmar försenad och avgick klockan 10:00.
Flyget från Arlanda som skulle landat på Frösön 9:35 kommer inte vilket i sin tur innebär att ordinarie avgång från Frösön 10.00 mot Arlanda är helt inställd.
Snöovädret verkar inte ha påverkat tågtrafiken. Enligt Banverkets presstjänst kan det vara smärre förseningar på några minuter på grund av att snö kommit in i växlarna.

Mer läsning

Annons