Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Östersund tror på eget tillväxtprogram

Vad ska Östersunds kommun satsa på och prioritera för att skapa tillväxt? Arbetet med ett nytt tillväxtprogram är i full gång och de kommande två månaderna är arbetet inriktat mot dialog med kommuninvånare, företag och organisationer.

Annons
– Kommunen är en aktör för att skapa tillväxt och vi får många ansökningar och förfrågningar om att medverka och stötta olika utvecklingsprojekt. Tillväxtprogrammet är ett dokument som ligger till grund för vilka projekt och satsningar vi ska prioritera under åren 2008 till 2013, säger Annsofie Andersson, s, kommunalråd och ordförande i ledningsgruppen för tillväxtprogrammet. De tidigare tillväxtprogrammen har kommit till genom att enbart en ledningsgrupp arbetat fram den.
– Men vi vill bredda oss genom en större delaktighet från enskilda personer, företag och branscher, säger Annsofie Andersson.
Arbetet med det nya programmet leds även nu av en ledningsgrupp bestående av representanter från näringslivet, föreningar, intresseorganisationer, studentkåren, ungdomsrådet, Mittuniversitetet, fackliga rörelsen och förtroendevalda i Östersunds kommun.
Den offentliga dialogen ska göras genom personliga möten och allmänna informationsmöten där företag, organisationer, föreningar, offentlighet och allmänhet bjuds in att vara med.
– Efter de offentliga dialogerna kommer vi att skriva ihop ett förslag som sedan ska ut på remiss. Och efter det tas tillväxtprogrammet upp för beslut i kommunfullmäktige i mars nästa år, säger Annsofie Andersson.

Mer läsning

Annons