Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Östersund missade kvalitetspris

Det blev inte Östersund som knep titeln Sveriges kvalitetskommun 2009. Vinnaren i tävlingen är Stockholm som bland annat utmärkt sig för valfrihet inom äldreomsorgen.

Annons

Utmärkelsen Sveriges kvalitetskommun delas ut till den kommun som lyckats bäst med att utveckla demokrati, verksamheter, arbetsmiljö och samhällsbyggande. I årets tävling, vinnaren tillkännagavs under tisdagen, var Östersunds kommun en av fem som nominerats till den slutgiltiga tävlingsomgången.

Östersund ville bland annat lyfta fram kommunens miljöprofil och sin ställning som nationellt vintersportcentrum. Men motiveringen räckte inte riktigt hela vägen. Det blev alltså Stockholm som drog det längsta strået där juryn bland annat pekade på en genomgående bra service för kommunmedborgarna och en väl fungerande valfrihet inom äldreomsorgen.

Priset var en skulptur av Ernst Billgren och ett resestipendium på 50 000 kronor. Förutom Östersund och Stockholm så deltog även Södertälje, Trollhättan och Vara i tävlingens finalomgång.

Utmärkelsen Sveriges kvalitetskommun delas ut vartannat år. Bakom hedersbetygelsen står bland andra organisationen Sveriges Kommuner och Landsting, tidningen Dagens samhälle och fackliga organisationer.

Mer läsning

Annons