Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt avtal ska ge snabb hjälp i glesbygden

IVPA-verksamheten fortsätter på de platser i länet där de finns i dag.Nu ska räddningstjänsten få betalt, ett fast pris, för varje utryckning av landstinget.

Annons
I väntan på ambulans, IVPA, framtida finansiering har diskuterats under året. Landstingsfullmäktige har också utifrån en motion gett beredningen för vård och rehabilitering uppdraget att utreda verksamheten.
Beredningen har lämnat ett förslag till vilka avtal som bör tecknas, varför ärendet diskuterades på gårdagens landstingsstyrelse.
Nu är det bestämt. IVPA-verksamheten fortsätter som tidigare, men på villkor att de föreskrifter som socialstyrelsen kommer med ska ställas i relation till dessa avtal.
Det kan med andra ord bli en omförhandling.
Men förnyelsen av avtalen gäller från och med den första januari 2009 och ersättningen ska som sagt baseras på ett fast pris per utryckning.
– Det är betydelsefullt att kunna erbjuda länsinvånarna den ökade trygghet som IVPA kan innebära. Speciellt bra känns det att vi nu kan finna en långsiktig lösning i Härjedalen, säger landstingsrådet Robert Uitto, s.
Annons