Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny biträdande landstingsdirektör

/
  • Nina Fållbäck-Svensson, till vänster, har utsetts till biträdande landstingsdirektör. Det får den politiska oppositionen att rasa. ”Omdömeslöst”, säger Centerns Marianne Larm Svensson.

Nu står det klart. Nina Fållbäck-Svensson blir landstingets nya biträdande landstingsdirektör. Något som inte gillas av den politiska oppositionen.

Annons

I höst går Göran Rydqvist i pension och han efterträds av Nina Fållbäck-Svensson som biträdande landstingsdirektör i Jämtlands läns landsting.
Den 1 november börjar hon på sin nya tjänst. Senast har Nina Fållbäck Svensson arbetar som verksstrateg och tillförordnad avdelningschef på Statens folkhälsoinstitut.
I grunden är hon utbildad socionom och har drygt 20 års erfarenhet av psykosocialt behandlingsarbete.
Nina Fållbäck-Svensson har varit aktiv inom Vänsterpartiet och har lång erfarenhet av parlamentariska uppdrag i landstinget, Östersunds kommun och landstingsförbundet.
– Mitt hjärta ligger nära regionala och lokala frågor och jag ser det som en förmån att få arbeta med uppgifter som rör hälso- och sjukvård och regional utveckling i Jämtlands län, säger hon i ett pressmeddelande.
En som inte gillar utnämningen av den nya biträdande landstingsdirektören är Marianne Larm Svensson (C).
– Jag tycker att det är omdömeslöst därför att landstingsdirektören valde att utse en vänsterpolitiker med välkänt ensidiga åsikter i frågan om vilka vägar hälso- och sjukvårdspolitiken ska utvecklas.
Vidare säger hon i pressmeddelandet att det är respektlöst mot de 46 procent av valmanskåren som inte delar majoritetens uppfattning att på detta sätt politisera tjänstemannaorganisationen.
Marianne Larm Svensson menar att landstinget ska ha en politiskt styrd organisation, men inte politikerstyrd.

Mer läsning

Annons