Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu kan du följa Marjas äventyr varje vecka i tv

/
  • Marja Persson kommer att följas under årets skidsäsong av programserien Freeride spirit på Eurosport.Foto: Henrik Flygare
  • Underlaget är oftast brant och stenigt för deltagarna i Freeride world tour. Här åker Marja i förra årets tävling i Verbier. Foto: Nissan xtreme Verbier / C. Margot
  • Marja Persson kommer att följas under årets skidsäsong av programserien Freeride spirit på Eurosport i tv.Foto: Henrik Flygare
  • I friåkningstävlingar tas ingen tid utan i stället bedöms åkarna utifrån stil. Här droppar Marja Persson en klippa i Squaw Valley. Foto: Freeride world tour / D. Daher

Jämtländska friåkaren Marja Persson laddar upp inför tävlingssäsongen med klättring och cykling på Mallorca.

Annons

Marja kommer att följas i en programserie på Eurosport under sin uppladdning inför och under Freeride world tour, friåkningens motsvarighet till alpina världscupen. Tourens första tävling för damer är i Chamonix 30 januari nästa år.

Just nu befinner hon sig på Mallorca.

– Jag är här för att klättra en vecka, försäsongsträningen blir mycket gym och nu slipper jag det genom att klättra hela dagarna, säger Marja. Vi kommer följas i det här programmet under hela säsongen, ända fram till maj.

– Mina mål med tävlingssäsongen är att kvalificera mig till finaltävlingen i Verbier. Sen vill jag gärna åka till Alaska för att filma.

I programserien följs fyra skidåkare under säsongen och de besöks av filmteamet ungefär en gång i månaden. Utöver det ska deltagarna skicka in videosekvenser om sina förehavanden varje vecka.

Som LT berättade i somras så har Marja Persson tillsammans med skidåkarkollegerna Giulia Monego och Laura Bohleber bestigit berg i Peru. Syftet var att samla in pengar till ett barnhem i Cajamarca.

– Vi kom inte upp på alla toppar vi hade tänkt oss men vi nådde 5 700 meter, säger Marja. Nu fortsätter vi vår insamling till barnen i Peru och det finns planer på fler expeditioner och projekt.

Men först väntar en snösäsong med filminspelning och tävlingar för Marja.

Freeride spirit sänds varje tisdag klockan 23 på tv-kanalen Eurosport.

Mer läsning

Annons