Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu drar vinter-OS igång

/
  • Miranda Nordlund Tokat får hjälp med skidorna.Foto: Henrik Flygare
  • Eleverna på Fjällängsskolan åker jorden-runt-varv i skicrossbanan.Foto: Henrik Flygare
  • Alva Åsberg lägger sig ner för att vila efter sju varv i skicrossbanan. Att Alva och hennes klasskompis tycker OS-veckan är rolig går inte att ta miste.Foto: Henrik Flygare
  • ”Att få vara ute mycket är det roligaste med OS veckan” säger Nora Anjevall. ”Det är härligt att åka skidor” säger Matilda Andersson.Foto: Henrik Flygare
  • Till OS 2014 kanske denne unga skidåkare växt i sin mössa.Foto: Henrik Flygare
  • Miranda Nordlund Tokat får hjälp med skidorna.Foto: Henrik Flygare
  • En och annan vurpa under OS är att räkna med, om det så är i Vancouver eller på Fjällängsskolan.
  • ”De flesta är väldigt positiva till OS- veckan” säger läraren Claes Jönsson.Foto: Henrik Flygare

Under måndagen invigdes Fjällängsskolans vinter-OS som kommer pågå i en vecka med aktiviteter som skidskytte och skridskoåkning.

Annons

Nu drarKlasserna på Fjällängskolan i Torvalla har tidigare indelats i nationer och marscherande under invigningen in till de olika ländernas nationalsånger. Efter att skolans rektor förklarat idén med OS kom en elev från femman på skidor med en fackla och förklarade OS-veckan invigd genom att tända skolans OS-eld.

– Tanken är att få barnen att vilja röra på sig och tycka att det är roligt, säger läraren Claes Jönsson.

OS-veckan kommer innehålla aktiviteter som skidskytte, skridskoåkning och skidåkning. Att tävla är frivilligt men alla elever deltar i aktiviteterna. Under invigningsdagen skiner solen och musik spelas när barnen åker jordenruntvarv i skolans skicrossbana. Hela året samlar skolan varv för att se hur långt runt jorden de kan komma. Eleverna har hittills tagit sig från Östersund till Kongo och fått lära sig om varje land de passerat, under OS-veckan får klasserna lära sig om de länder de tilldelats.

– Därför finns inte Sverige med, tanken är att de ska lära sig om andra länder och kulturer, säger läraren Claes Jönsson.

Nora Anjevall och Matilda Andersson som båda representerar Kanada och tycker skidåkning är det roligaste med OS-veckan.

Annons