Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nordans vilka namnförväxlingar

/
  • Gunnar Nord på Nordbanken tillsammans med sin arbetskamrat Gunnar Nord.   Foto: Jan Andersson

På Campus i Östersund jobbar Gertrud Nord, tillsammans med sin arbetskamrat Gertrud Nord. På Nordbanken jobbar Gertruds man Gunnar Nord tillsammans med sin arbetskamrat, Gunnar Nord.

Annons

Tycker ni att det verkar krångligt? Det är inget mot vad postsorterare och växeltelefonister på de bägge arbetsplatserna tycker.

– Jag kan hålla med om att det är unikt att två med så ovanliga namn jobbar på samma ställe, säger Gertrud 1, som vi kallar henne här.

– Ännu märkligare blir det när min man Gunnar har en till Gunnar Nord på samma arbetsplats. Jag har svårt att tänka mig att det finns något liknande i landet.

Gertrud 1 berättar om alla telefonsamtal, mejl och post som kommit till fel Gertrud under åren.

– I julas kom det en fin chokladask till mig och jag blev jätteglad ända tills jag såg att den skulle till Gertrud 2. Då var det bara att bita ihop.

Annars ser Gertrud 1 mest det humoristiska i att hon har en namne på jobbet.

– Vi syns inte så ofta men pratar i telefon några gånger i veckan. Då tar vi upp vilka som har ringt och mejlat fel under den senaste tiden.

På Nordbanken jobbar alltså Gertruds man, Gunnar Nord, tillsammans med arbetskamraten Gunnar Nord.

– Under de drygt 20 år vi jobbat tillsammans har det hänt många förväxlingar på telefon, mejl och post, men det tar inte lång stund innan kunderna förstått att de kommit till fel person, säger Gunnar 1.

Men efter den här veckan kommer Gunnar Nord 2 att få vara ensam om sitt namn på banken eftersom Gunnar 1 i dagarna ska gå i pension.

– Det känns lite trist att min namne slutar, säger Gunnar 2. Det har varit kul att vi haft samma namn, även om jag lagt till Lars i mitt förnamn så att det skulle bli lite lättare att skilja på oss.

Mer läsning

Annons