Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nomineringar till Guldgalan klara

/
  • - Jag är lyckligt lottad som blir uppmärksammad och nominerad, säger Sarah Mörk Petersen från Design deli.Hon är en av de nominerade till årets unga företagare. De övriga är Anders Jonsson från Jomek och Magnus Persson från Mabil motor och fordon.Foto: Ulrika Andersson

På tisdagen presenterades de nominerade till årets Guldgala som går av stapeln den 6 november. Två av de nominerade nominerades i två klasser; Biathlon events och Ansjö skogsröjningar AB.

Annons
Sarah Mörk Petersen från företaget Deli design är en av de nominerade till årets unga företagare. Det är hon som bland annat ligger bakom Mörsjö tunnbrödschips.
Hon är hemvändaren som skulle ha stannat ett år, men fastnade. För tre och ett halvt år sedan startade hon eget med inriktning mot reklam. Men ganska snabbt blev det tunnbrödschips i stället.
Hon skötte tillsammans med sin man, släkt och vänner all tillverkning och paketering av chipsen själv. Men när försäljningen ökade hade de vuxit ur både lokal och maskiner.
- Ja, då var ju det roliga gjort så jag sålde i december. Jag skulle vara mammaledig, men kände snabbt att det var dags för nästa projekt, säger hon.
Sitt nya projekt har hon hittat på internet. Hennes företag ska nu lansera ett skydd för cd- och dvd-skivor i hela Sverige.
- Det roligaste med att göra så många olika saker är ju att plocka alla de bästa bitarna ur projekten. Och att jag har fått ett sådant nätverk, säger hon.

Alla nominerade hittar du här.

Mer läsning

Annons