Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nej till billigare bussbiljett

Ungdomarna fick inget gehör för förslaget om billigare kollektivtrafik i Jämtland. Landstingsfullmäktige avslog motionen som syftade till att få fler att åka kollektivt.

Annons

Vid det ungdomsting som hölls i februari i år så lyfte representanter för länets gymnasieungdomar frågan om lägre biljettpriser i kollektivtrafiken. Syftet med den motion som togs fram var att få fler att åka buss och att de kraftigt sänkta priserna skulle leda till minskade utsläpp av koldioxid.

I går behandlades frågan av politikerna i landstingsfullmäktige. Motionen avslogs enhälligt med motiveringen att det skulle bli för dyrt. I sitt svar förklarade landstingsstyrelsen att ett genomförande av förslaget skulle kosta i storleksordningen 30 miljoner kronor per år. "I den ekonomiska situation som landstinget i dag befinner sig finns det ingen möjlighet att finansiera en sådan kostnadsökning", står det i motiveringen till avslaget.

Landstingsstyrelsen konstaterar också att ett halverat biljettpris inte nödvändigtvis leder till ett fördubblat resande med kollektivtrafiken.

Annons