Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nedgrävda elledningar kan frigöra 120 villatomter

Gräv ned elledningarna från E14 till Odensviks ställverk. Det skulle frigöra mark som motsvarar 120 normalstora villatomter. Det tycker en Östersundsmedborgare som skrivit ett förslag till kommunfullmäktige.

Annons

En luftledning har inget i ett tätbebyggt samhälle att göra tycker förslagsställaren. ”Dels för att den ockuperar onödigt mycket mark men även för att den är ett inslag i stadsbilden som kan ge upphov till oro (magnetfält etc)”.

Medborgarförslaget går ut på att elledningarna som går från E14 till Odensviks ställverk ska grävas ned. Ledningsgatan är en avgränsning av Odenskogs industriområde söderut och passerar mellan Östersunds camping och Tavelbäcksskolan.

I medborgarförslaget föreslås att de luftburna ledningarna ska läggas i en nedgrävd betongkulvert. Om det grävs ned skulle det innebära att 120 00 kvadratmeter markyta kan frigöras, motsvarande 120 normalstora villatomter, enligt förslaget.

”Östersund har brist på mark för villor och hyreshus i de centrala delarna. Dessutom torde campingen kunna göra nytta av mer mark. Försäljningen av marken bör kunna delfinansiera ombyggnationen”, står det i förslaget.

Mer läsning

Annons